Jump to content
Naval Games Community

Recommended Posts

Posted

23-го травня та 20-го червня наче будуть розпродажі у Стімі. Чи варто чекати знижок на ДЛС?

Posted

І є ще вистраждане питання щодо адекватної роботи гри з включеним антивірусом. Бо їх взаємний конфлікт - це поза межами здорового глузду.... :(

Posted
On 5/11/2019 at 9:43 PM, Velizariy said:

І є ще вистраждане питання щодо адекватної роботи гри з включеним антивірусом. Бо їх взаємний конфлікт - це поза межами здорового глузду.... :(

Тут не можу нічого сказати. Особисто я не стикався з такими проблемами. Багрепортів тоже здається немає.

Posted (edited)

Було, я навіть писав на початку про це. І нещодавно відсилав ще один багрепорт. 
Звертався і до підтримки антивірусу - але без вашої взаємної співпраці проблема нікуди не зникне. 

Власне я користуюся - https://zillya.ua/

Edited by Velizariy
Posted
On 5/14/2019 at 12:10 PM, Velizariy said:

Було, я навіть писав на початку про це. І нещодавно відсилав ще один багрепорт. 
Звертався і до підтримки антивірусу - але без вашої взаємної співпраці проблема нікуди не зникне. 

Власне я користуюся - https://zillya.ua/

Ну власне, крім zillya.ua більше не було :) я цей репорт пам'ятаю, але видно не знайшли в чому там проблема

Posted

Один з модулів антивірусу (здається брандмаузер) блокує саме вихід в море чи битву. Діям в містах він не заважає.
Я зв'язувався з розробниками й вони дивилися який модуль блокує гру. Але результату нема. Якби хоча б була можливість прописати людські правила для програм всередині антивірусу....
Може знов спробувати звязатися з розробниками антивырусу.

• 2 weeks later...
Posted

А ті товари в економічних місіях по 800 ваги - це просто "статичні заглушки" чи й справді запаковані товари.
Просто подумалося що такі запаковані товари, які при доставці розпаковуються та переносяться в магазин, можуть стати джерелом різноманіття товарів та сировини в невеликих містах.

Posted
12 hours ago, Velizariy said:

це просто "статичні заглушки"

Вірно.

12 hours ago, Velizariy said:

Просто подумалося що такі запаковані товари, які при доставці розпаковуються та переносяться в магазин, можуть стати джерелом різноманіття товарів та сировини в невеликих містах.

Не зрозумів про різноманіття.

Posted (edited)

А десь на форумі серед оновлень є інформація про роботу економіки міст в плані генерації товарів для продажу та ролі в перерозподілі товарів торговельними НПС? Я може щось не розумію в роботі економіки.
Але думка була така. Зараз такі перевезення вантажів дуже поширене і воно виходить дохідніше за торгівлю різним крамом + воно йдуть по всім містам, маленьким або великим. І ці доставки заставляють гравців активно плавати по містам в які вони інакше навряд би зайшли б. 
Ідея в тому щоб замкнути в ці пакунки по 800 товари або ресурси - наприклад з рейсу в магазин потрапить 2-4 одиниць товару або до 50-100 одиниць ресурсу (з розрахунку що частина краму йде на розвиток міста та формування наступної посилки ще далі, а залишок опиняється в продажі). Гравець не знає що він перевозить, але перевозячи пакунок до міста одержувача він перевозить і крам частина якого опиниться в магазині. Таким чином гравці будуть частіше моніторити крамницю на предмет пошуку завезених ресурсів та краму. Можливо це буде гарною альтернативою випадковій генерації ресурсів + деякий цінний  крам може з'явитися ближче до точки вигідного продажу. 

В механике распределения редких пород дерева произошли следующие изменения:

• Значительно сокращено количество городов, которые производят редкие породы дерева на постоянной основе.
  • Некоторые случайные города на карте могут иметь запасы редких пород дерева в ограниченных количествах
    • Данные запасы могут быть добыты кланами при выполнении клановых миссий
    • Клановые миссии доступны для владельца города и остальных кланов из его списка союзников.
    • После исчерпания текущих запасов дерева, следующая партия появится в другом городе
  • Список редких пород дерева: Live oak, white oak, bermuda cedar, teak, mahogany, caguarian, sabicu.

Тобто чим більше краби краблять і перевозять товари - тим більше різноманітних товарів з'являється в магазинах.

Щоправда тут є питання щодо замкнутості торговельних шляхів всередині "внутрішніх вод" нації. Оскільки максимально ефективно схема буде працювати саме при міжнаціональній торгівлі.

Edited by Velizariy
Posted (edited)

На сайті https://na-map.netlify.com/ є один цікавий режим - показ торговельних шляхів. 
Що вони показують? Реальні перевезення гравців чи роботу НПС?

Якщо це робота НПС - то вони як раз можуть стати тим ланцюжком яке поєднає замкнуті всередині національні торговельні маршрути гравців. 

Edited by Velizariy
Posted
41 minutes ago, Velizariy said:

Що вони показують? Реальні перевезення гравців чи роботу НПС?

Не знаю :)

А про решту: розмови про схожу систему були, але зараз йде підготовка до релізу, відповідно нічого не буде мінятись найближчим часом, пізніше до тих розмов вернемось.

Posted

Виникло питання, чому я не зміг увійти в битву. Наче ж дружні клани серед атакуючих є... В бойовій групі я теж був.

20190526213846_1.thumb.jpg.3ac9c12f286e63db6a9c8947dd8f70a6.jpg

Posted
13 hours ago, Velizariy said:

Виникло питання, чому я не зміг увійти в битву. Наче ж дружні клани серед атакуючих є... В бойовій групі я теж був.

Там є атакуючий клан, і його друзі. Друзі друзів не попадають. В інформації по ПБ показано які клани можуть знайти.

• 3 weeks later...
Posted

А така велика кількість іспанських міст в ПВЕ буде зберігатися і надалі?

Posted
14 hours ago, Velizariy said:

А така велика кількість іспанських міст в ПВЕ буде зберігатися і надалі?

Можливі невеличкі коректування, але в цілому так і залишиться

Posted

І як тоді будуть реалізовуватися портові інвестиції на ПВЕ? Бо це все ж кланова особливість, а отже треба щось робити з можливістю кланів керувати містами. Можливо зробити ряд міст для яких можливий викуп патенту на керування у національного губернатора. Але тоді треба балансувати кількість міст у кожної нації.  

;)

Posted
39 minutes ago, Velizariy said:

І як тоді будуть реалізовуватися портові інвестиції на ПВЕ?

Як тільки будем знати то повідомимо

• 2 weeks later...
Posted

Власне, а що з крафтом!!!!!
Для кланів де є перерозподіл обов'язків по добуванню ресурсів це важливе питання, бо ті хто добуває ресурси виявилось застрягли без верфі на 1-х левелах і не можуть ефективно добувати ресурси.
Якщо навіть очки ремесла у більшості віддати крафту кораблів, то тоді на крафт гармат, рому та ремок треба хоч якись відсоток зростання рівня дати.

• 1 month later...
Posted

Чи варто гравцям розраховувати на якусь квестову складову гри? 
Дуже не вистачає місій на пошук та дослідження. Щось схоже на "пошук скарбів" чи дослідження карибських островів.

• 1 month later...
Posted

А можна зробити кілька статичних скрінів (вигляд "від борту") з розташуванням кораблів на відстані 250, 500 і 1000 (рядком)? І вигляд з бортів Тріньки, Вази та Віки. Бо щось ніяк далекомір не підлаштую. 

Posted

Обновление №1: Treacherous waters - Обычное обновление с двумя-тремя патчами

• Завершение работ по локализации игры, в том числе - добавление переводов в клиент игры, которые были одобрены игроками

Обновление №2: Unfinished business - постоянные обновления

• Добавление разнообразия в модули, книги и награды

Чи планується офіційна українська локалізація на базі існуючої версії? 

Щодо модулів та книг. Мова йде про зміни характеристик існуючих книг чи введення нових? 

Posted
2 hours ago, Velizariy said:

Чи планується офіційна українська локалізація на базі існуючої версії? 

Так

2 hours ago, Velizariy said:

Щодо модулів та книг. Мова йде про зміни характеристик існуючих книг чи введення нових? 

І нові і зміни

• Like 1
Posted

О, зовсім забув ще кілька моментів.

Чи будуть зміни в ціноутворення торговельних товарів? Бо зараз вони майже не використовуються гравцями - вигідніше возити бочки та пасажирів. І виходить що різноманіття досить велике - але воно ніяк не впливає на гру...

Можливо варто ввести торговельні місії на кшталт купити в місті А певну кількість товару (що виробляється в цьому місті) й довести його в місто В. Й отримати аналогічну бочкам винагороду. 

Posted
On 9/20/2019 at 3:47 PM, Velizariy said:

Можливо варто ввести торговельні місії на кшталт купити в місті А певну кількість товару (що виробляється в цьому місті) й довести його в місто В. Й отримати аналогічну бочкам винагороду. 

Є схожі кланові місії на доставку

Posted
19 hours ago, slik said:

Є схожі кланові місії на доставку

Те що я бачив - це скоріш крафтові місії. Поклади 5000-15000 дублонів і через 24 години забери 5000 колод цінної деревини. Ну.... таке... Я знаю вже де їх купити дешевше...

Просто зараз навіть бочкові місії заставляють гравців рухатись по всій мапі - і зараз торговці постійно заходять у всі міста нації (я за себе як за голландця кажу) виконуючи доставки та набираючи місії. Але цю ситуацію адміністрація ніяк не використовує, а це ж гарна можливість зробити якусь цікавішу економічну модель. Ви вже змусили гравців рухатись по містам - треба щось далі думати і  перетворювати цей рух з бочками та пасажирами на щось більше. 

+ вже зараз почалися рейдерські атаки на торговців, а отже гравці вже самі створили собі рейдерські місії. 

+ я сам бачив як гравці збираються разом в торговельні конвої. Бачив раз конвой більш ніж із 10 гравців на Індіаманах.