Jump to content
Naval Games Community

Recommended Posts

Posted (edited)

Так розумію, перва відповідь буде - шукай дружній колектив що все розкаже та допоможе. Його поки нема, то розбираємось самотужки.
А поки є кілька "тупих" питань.
Крафт та початкове збирання грошей я вже пройшов. Меркурій за 2-3 дні накрафтити можна - але ж його вбивають в першому ж виході на патруль. Тому питання про пошук слабших НПС - де вони і як їх розпізнати.
Як можна дізнатися про політичну ситуацію між державами. Маркери мапи з нейтральними та вільними містами я бачив, але тут більше питання про бої з НПС "дружніх" держав.

PS. Про політику вже знайшов. :)

Edited by Velizariy
Posted

НПЦ зараз чисто рандомні по силі, тому якогось конкретного місця де можна знайти конкретний клас НПЦ немає, а розпізнаються просто: клікаємо по кораблю, і там пише що це за корабель і хто разом з ним (флот). Найслабші 7 клас, найсильніші 1 клас. Трейдери завжди порівняно слабші.

• Like 2
Posted (edited)

От блін... тепер я зрозумів навіщо контрл треба в морі. :)
Але по політиці питання залишилося. Все ж та тема не оновлювалася з 2016-го, а мати уявлення про політичну обстановку на сервері Каріби хотілося би. Я зараз за Голландців і якось не можу зрозуміти навіть суті того списку у темі політики, що вище.
Голландія до Англії відноситься як до союзника, а вони до нас нейтрально.

Голандія до Франції ворожа, а вони до нас нейтрально.
😫

Edited by Velizariy
Posted
1 hour ago, Velizariy said:

От блін... тепер я зрозумів навіщо контрл треба в морі. :)
Але по політиці питання залишилося. Все ж та тема не оновлювалася з 2016-го, а мати уявлення про політичну обстановку на сервері Каріби хотілося би. Я зараз за Голландців і якось не можу зрозуміти навіть суті того списку у темі політики, що вище.
Голландія до Англії відноситься як до союзника, а вони до нас нейтрально.

Голандія до Франції ворожа, а вони до нас нейтрально.
😫

Колись давно була можливість голосувати за дружбу/ворогування з різними націями, гравці хотіли точно бачити "зелених" і "червоних", але то не прижилось, бо політика в грі - річ чисто соціальна, тобто як договорились, так і роблять (або не роблять, і потім розборки проводять). З технічної сторони - всі всім вороги (крім своєї нації).

Posted

Тобто можна полювати за всіма чужими НПС і ні мені ні нації від цього не буде ніяких мінусів та наслідків?

Десь в обговоренні бачив що колись напади на союзників призводили до зміни рангу гравця, чи то були лише пропозиції.

Posted
22 hours ago, Velizariy said:

Тобто можна полювати за всіма чужими НПС і ні мені ні нації від цього не буде ніяких мінусів та наслідків?

Десь в обговоренні бачив що колись напади на союзників призводили до зміни рангу гравця, чи то були лише пропозиції.

Раніше можна було нападати на своїх, тоді автоматично ставав піратом, зараз взагалі не можна на своїх нападати, не можна заходити в вже існуючий бій проти своїх; пірат же може заходити за любу команду, при умові що бій не почав інший пірат. З цього виходить, що якщо є можливість напасти - то це залізно і ніяких штрафів за то не буде.

• Like 1
Posted

Не знайшов на форумі опис механізма дії книг. Я так зрозумів при прочитанні книги у капітана підвищується цей певний скіл раз і назавжди, чи це тимчасовий бонус?

Posted
2 hours ago, Velizariy said:

Не знайшов на форумі опис механізма дії книг. Я так зрозумів при прочитанні книги у капітана підвищується цей певний скіл раз і назавжди, чи це тимчасовий бонус?

Книжки дають якийсь бонус капітану, раз і назавжди. Деякі бонуси можуть не працювати/працювати за деяких умов (є книжки накі працюють лише для первних класів корабля).

• Like 1
Posted

Ага, знайшов де вони працюють. Дякую.
В вкладці спорядження судна перед виходом в море можна вибрати з переліку вивчених книг один чи кілька (в залежності від досвіду конкретного судна) бонусів.